Badkamertegels

Eindelijk is het zover! Je hebt besloten de badkamer te vernieuwen of gaat een nieuwe badkamer bouwen. Bij een mooi afgewerkte badkamer kunnen bijpassende badkamertegels natuurlijk niet ontbreken. Tijd om een blik te werpen op het ruime aanbod van badkamertegels. Heb je geen idee waar te beginnen? Geen zorgen! Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van de juiste badkamertegels.

Kleur

Geen onbelangrijke stap is het kiezen van de kleur van de badkamertegels. Kies een kleurenpalet dat past bij de gewenste sfeer. Wil je een moderne badkamer met veel licht en een rustige, opgeruimde uitstraling? Ga dan voor witte tegels op de wand.  Witte wandtegels in de badkamer geven een kalm en indrukwekkend licht gevoel aan de je badkamer. Goede keuze hierbij is bijvoorbeeld de Wandtegel 40×120 cm mat wit gerectificeerd van RB Tegels. Droom je juist van een luxe en warm spagevoel? Kies dan voor donkere badkamertegels als wandtegels voor de badkamer. Donkergekleurde tegels zoals de Wandtegel 33×65 cm shine zwart van RB Tegels creëren de geborgen en luxueuze vibe van een spa aan huis. Is de stoere industriële stijl helemaal jouw ding? Kijk dan naar tegels in antraciet of grijs. Deze kleuren vloertegels of wandtegels in de badkamer zijn mooi te combineren met zwarte en witte accessoires. Goede keuze hierbij is de Vloertegel 100×100 cm Betonlook Gerona antraciet A2. Valt jouw keuze meer voor een badkamer in retrostijl? Kijk dan eens goed naar badkamertegels in een vrolijk kleurtje voor op de wand. De Wandtegel 7.5×15 cm groen pastel A68 van RB Tegels is een vrolijke badkamertegel met een uniek karakter als wandtegel in de badkamer. Natuurlijk is ook de landelijke stijl goed terug te brengen met badkamertegels. Voor deze sfeer is het combineren van vloertegels en wandtegels in de badkamer in beige, taupe of antraciet een goede keuze. Met deze kleuren tegels haal je de natuurlijke aardtinten op de vloer of wand in de badkamer die passen bij een landelijk gevoel. Wellicht is de Vloertegel 80×80 cm taupe grey S17 van RB Tegels wat je zoekt.

Het vormen van een oosters sfeertje in de badkamer kan leuk met schubben wandtegels of patchwork tegels
Het vormen van een oosters sfeertje in de badkamer kan leuk met schubben wandtegels of patchwork tegels

Structuur

Naast het bepalen van een kleur is ook het kiezen van de structuur van badkamertegels belangrijk. Badkamertegels hebben namelijk net als de stof van een bank elk een eigen afwerking die past bij jouw ideale badkamer. Bij de eerdergenoemde industriële look past een tegel met wat rauwere afwerking. Denk hierbij aan betonlook, houtlook, brick of roesttegels. Deze soort badkamertegels hebben een stoer en ruw karakter wat essentieel is bij het creëren van de industriële badkamer. Voorbeeldje van de roesttegels is de Wandtegel 10×40 cm blauw roest A90 van RB Tegels. Voor een luxe hotelgevoel kies je het beste voor badkamertegels met rijke structuur. Mooie keuze hierbij zijn marmerlooktegels. Deze badkamertegels lijken bijna identiek aan echt marmer en zijn prachtig om de hele badkamer mee te bekleden.  Voor op de badkamervloer is de Vloertegel 60×60 cm Statuario Marmerlook mat Wit C20 van RB Tegels een goede optie. Liever een vakantiegevoel in eigen badkamer? Het vormen van een oosters sfeertje in de badkamer kan leuk met schubben wandtegels of patchwork tegels. Zet deze schubben wandtegels bijvoorbeeld op de douchewand of leg de patchwork tegels over de hele badkamervloer. Kijk eens naar de vrolijke Schubben wandtegel blauw A164 van RB Tegels.

Witte wandtegels in de badkamer geven een kalm en indrukwekkend licht gevoel aan de je badkamer
Witte wandtegels in de badkamer geven een kalm en indrukwekkend licht gevoel aan de je badkamer.

Formaat

Als je eindelijk weet wat voor type tegels je zoekt, is het tijd voor het kiezen van het juiste formaat. Badkamertegels zijn er namelijk in een grote variatie aan formaten. Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor eenzelfde afmeting voor de hele badkamer. Voor in de douche kunnen mozaïektegels een verrassende toevoeging zijn aan de badkamer. Durf dus te variëren! Voor een royale en luxe uitstraling is het mooi om te gaan voor badkamertegels in groot formaat voor op de wand. Denk hierbij aan badkamertegels van bijvoorbeeld 40×120 cm. Denk ook goed aan de verhoudingen die je wenst van de afmeting van badkamertegels. Rechthoekige badkamertegels zoals de Wandtegel 30×60 cm gerectificeerd Mat wit van RB Tegels op de badkamerwand kunnen een ruimtelijker gevoel geven van de badkamer. Badkamertegels in retrostijl zoals je ziet in chique badkamers in New York zijn ook zeker een originele toevoeging. Deze badkamertegels in karakteristiek formaat van 7,5×30 cm staan erg mooi op de wand achter de spiegels en wastafels. Goed voorbeeld van deze badkamertegels is de Wandtegel 7,5x30cm wit A123 van RB Tegels.

De belangrijkste keuzes die komen kijken bij badkamertegels hebben we nu voor je uiteengezet. Hopelijk kies je na het lezen van dit blog met gemak die nieuwe badkamertegels en zien we je snel bij RB Tegels! Zie ook onze Pinterest pagina ter inspiratie!

Voor een luxe hotelgevoel kies je het beste voor badkamertegels met rijke structuur zoals marmerlook tegels.
Voor een luxe hotelgevoel kies je het beste voor badkamertegels met rijke structuur zoals marmerlook tegels.